top of page
  • Yazarın fotoğrafıZeynep Kayrak

Zeynepsel Bi’şeyler: 3 Yabancı Dizi Önerisi

Favori dizileri toparlamak zaman alıyor. Onca sezonu izleyip bitirmek bana zor geldiği için artık yeni başlayan dizilerden izlemeyi tercih ediyorum. Suits, Vikings ve Game Of Thrones haricinde sürekli takip ettiğim sezon dizisi yok. Sezonlarda geri kalınca, insanlarla muhabbet ederken zorlanıyorum 🙂 O yüzden böylesi daha güzel oluyor benim için. Yakın zamanda 3 dizi bitirdim. Canım Netflix sayesinde artık telefonuma da indirebiliyorum. Bu sayede yolculuklarım çok daha keyifli geçiyor. Neyse çok uzattım. Dizilere geçelim..



👠👛🌟🥂 Big Little Lies




















Big Little Lies, Liane Moriarty‘nin aynı isimli kitabından uyarlama bir dizi. 7 bölüm sürmesi planlanarak başlandı ancak bence hiç de yeterli değil!!  Ne izlesem diye kıvranırken ofisten bir arkadaşımın virüs gibi bu diziyi herkese önermesiyle başlayan yolculuğumuz kısa sürmüş olsa da ben mutluyum. Kısa diyorum çünkü dizi sadece 7 bölümcük 🙁


Psikolojik gerilim türündeki dizinin başrollerinde Hollywood’un muhteşem oyuncularından, Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Shailene Woodley, Alexander Skarsgard, Zoe Kravitz, Adam Scott gibi isimler var. Allah sana geliyorum dediğinizi duyar gibiyim kızlar. Evet Alexander’ı görünce ben de öyle olmuştum. Siz bir de dizide görün 😌


Bir grup zengin ve başarılı insanların, kusursuz gibi görünen hayatlarında yaşadıkları fırtınalara şahit oluyoruz genelde. Ama son bölüme kadar katiyen anlamıyorsunuz gizemi. Aşırı lüksün içerisinde çocuklarına iyi bir ebeveyn olmaya çalışan toplamda 4 aile üzerinden izlediğimiz dizide herkes çok gizemli maşallah. Dizi, Shailene Woodley'in durup dururken bu zengin kasabaya taşınmasıyla başlıyor. Kendisi her ne kadar diğer kadınlardan fakir olsa da, (ki bunu giyinişinden evinden filan kolayca anlıyorsunuz) oğluna iyi bir eğitim verebilmek için zenginlerin gittiği okula yazdırıyor ve okuldaki ilk gün minnak oğlu tacizci damgası yiyor. Olaylar flashbackler vs ile çözülmeye başlanıyor.

En baştan itibaren 3 annenin de bir cinayete kurban gittiğiniz sanıyorsunuz ama öyle mi acabaa? 🙂 Öyle güzel akıyor ki her şey, hiçbir karakterden ne tam nefret ediyorsunuz, ne de tam seviyorsunuz.

Psikolojik gizemi sevenler lütfen şans versin!





👔💼🖊📚 American Crime Story The People v. O.J Simpson


Ülkemizdeki hukuk fakültesi öğrencilerine ve adalet sistemindeki büyükbaşlara birer birer izletilmesi gereken şahane bir yapım. Amerikanın en ünlü beyzbol oyuncularından O.J Simpson’ın gerçek hayat hikayesinin anlatıldığı mini dizi 10 bölümden oluşuyor. Türkiye’de korsan yayınlardan veya kullanıyorsanız Netflix üzerinden izleyebilirsiniz. O.J Simpson eşini ve oğlunu katletmek suçundan hapis cezasına çarptırılır. olayın gerçekleştiği sırada Simpson LA’da dahi olmasa da polislerin gözündeki bir numara suçludur..


Geçmişi pek parlak olmayan O.J, Amerikan adaletinin elindeki güçlü deliller karşısında çaresiz kalır. Tüm Amerika’ya mal olmuş ünlü yıldızın davasını kimse almak istemezken, Robert Shapiro bu davayı üstlenir. (John Travolta) Ülkenin en iyi siyahi avukatlarından birisiyle işbirliğine giden bu 2 avukat Simpson’ı içerden çıkartabilmek için tüm kozlarını kullanır.  Karşılarında Marcia Clark gibi nereeyse hiçbir davasını kaybetmemiş hırslı bir avukat varken işler pek de yolunda gtmez. Deliller Simpson’ı suçlu gösterirken Shapiro ve ekibi işin içinden çok farklı bir yöntemle sıyrılır. Irkçılık! John Travolta’nın yapımcılığını üstlendiği, oyuncu kadrosu ve işleniş biçimiyle kusursuz bir polisiye olan bu muhteşem mini diziyi kesinlikle listenize alın.




💗👨‍⚕️🔫13 Reasons Why


High Liberty Lisesi’nde öğrenci olan Hannah, bileklerini keserek intihar eder. İntihar etmeden önce ise 13 adet kaset hazırlar. Bu kasetlerde ölmesine sebep olan 13 maddeyi sıralar. Kasetlerin her birisinde okuldaki arkadaşlarından birisini ve ona yaşattıklarını anlatır. Hannah’ın hem iş arkadaşı hem de okul arkadaşı olan Clay Jensen, kapısında bulduğu 13 kaseti dinlemeye başlar ve biz de bu kasetler sayesinde Hannah’a ne olduğunu öğreniriz.


İlk bakışta sıradan bir Amerikan lise klişesi olarak görünse de çok satan bir romandan ekranlara uyarlanması ilgi çekici. Son kasete kadar Hannah’ın ölmesine sebep olan kişiyi çözemiyorsunuz ve bu sizi yeyip bitiriyor. 10 üzerinden 10 vermesem de bence 2017’de izlenmesi gerekenler arasına girer. Herkesin bildiği Amerikan lise zorbalığını adım adım görüyoruz. Aynı zamanda Selena Gomez dizinin yapımcılığını üstlenmiş durumda. Yani önü çok 🙂 Zaten kendisi dizi için çok da güzel bir soundtrack’e imza atmış.




11 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page