top of page
  • Yazarın fotoğrafıZeynep Kayrak

Ratatouille, Tarabya


Yazıya başlarken aslında yazı yazmayı ne kadar özlediğimi farkettim. Fakat sorun şu ki, girizgah nasıl yapılır onu bile unutmuşum! Her neyse, siz beni biliyorsunuz ben de sizi. Bugün kayıt altında kalmasını istediğim bir yeri paylaşacağım sizinle. Ratatouille!


Tarabya'nın kuytu köşesinde (Konum Bilgisi) baya sıcak bir enerjiyle sizi karşılıyor. Tam olarak 15 km'lik sahil yürüyüşü sonrasında haydi verdiğim kalorileri geri alayım derseniz, işte tam size göre!


Fransız mutfağından seçkiler bulabiliyorsunuz ama aslında günün her öğününde rahatça buraya gelebilirsiniz.

Menüsünü görebilmeniz için Yemek Sepeti bağlantısı vereyim.


Aslında ben burayı Tarabya'da oturan canım arkadaşım Duygu sayesinde keşfetmiş oldum. Ormanda bir gün geçirmek için yola çıkarken bize tatlılarından almıştı. Aman Allah'ım hayatımda yediğim en iyi çilekli tart olabilirdi, ki ben çileği meyve olarak alıp ağzıma sürmem!


Daha sonra yine tatlı yemek için gitmeye niyetlendim ama bu kez kalabalık gittiğimiz için taze makarnalarından deneyelim istedik. Ben Beef Ragu Trüflü Papardelle denedim. Makarna zaten gözünüzün önünde çekildiği için bir tazelik hissiyatı geliyor ilk olarak. Yani yemek betimlemek konusunda berbat olsam da, etçil birisi olarak ilk gözüme çarpan makarna buydu. Tek kelime bayıldım, asla ağır gelmiyor ve hatta 2 porsiyon daha yiyebilirsiniz üstüne.



Maalesef tuzlu bir şeyler yedikten hemen sonra gelen tatlımla kahvemi de çakayım tam keyif olsun perileri yine benimleydi ve hemen ardından Browni denedim. Bir başka arkadaşım da Profiterolünden yedi. İkisi de gerçekten şahaneydi.


Burada dikkatimi çeken en güzel şey ise, hiç kafa karıştırıcı bir menüleri yok. Çok sade... Sandviçler, makarnalar, tatlılar ve içecekler, menü bitti!




Çok büyük arkadaş gruplarıyla gidebileceğiniz bir yer değil ama dediğim gibi o sahil hattını biliyorsunuz, güzel ve tempolu bir yürüyüşün ardından soluğu Ratatouille'de alabilirsiniz. Giderseniz beni anmayı unutmayın, kulaklarımın çınlamasına izin veriyorum :)



Okuyanlara teşekkürler,

Öpüldünüz!

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page