top of page
  • Yazarın fotoğrafıZeynep Kayrak

Kargıcak Bay, Dalyan

Her yıl aynı tatil yerlerini görüp de sıkılanlar için gelsin bu öneri. Son zamanlarda adını sıkça duyar olduğumuz bir yerden bahsedeceğim bugün size. Kargıcak Bay.


Nasıl gideriz buraya derseniz, sizin için Google maps’den yeri kaydettim. Çünkü internette arattığınızda saçma sapan adresler çıkıyor. Aşağıdaki linke tıklayarak direkt gidebilirsiniz efendim. Kesin bilgi 🙂



İşte böyle nefis manzaralı yollardan geçiyorsunuz giderken.

Durup durup oksijen kemirmek için harika yollar.

Aslında burası bir koy. Kargıcak Koyu. Dalyan’a bağlı olmakla birlikte, İztuzu plajına 2-3 km kadar uzak. Yani İztuzu’na yolu düşen herkes buraya uğrayabilir. Ben de varlığını bu sene instablogger’ları takip ederken öğrendim. Tesadüfi olarak tatil planımız da Marmaris bölgesinde netleşince Kargıcak’a da uğrayıverdik.



2 km kadar topraklı yolu teptikten sonra kavuşulan manzara, Dünyanın ne kadar yaşamaya değer olduğunun bir başka kanıtı!


Marmaris’ten araçla 1,5 saatte gidilebiliyor. Fakat işletmenin her gün Dalyan merkezden servisi de varmış. Kaunos Tur Ofisi’ni arayarak (0533 956 02 00) rezervasyon yaptırmak gerekliymiş. Dalyan’dan kalkış saatleri –10:30, 13:30, 17:00, Kargıcak’tan dönüş saatleri ise – 12:30, 16:00, 19:30, 22:30. Ücret: 25 TL.



Kargıcak Koyu halka açık – ücretsiz bir yer fakat, burada bir işletme var. Kargıcak Bay adı ise aslında buradan geliyor. İşletmenin adı bu. Burasıyla alakalı yazacak satırlarca şey yok . Bol bol fotoğraf ekleyeceğim ve birkaç önerim olacak.



Kişi başı şezlong ücreti 25 tl. 2 şemsiye 4 şezlong için 100 tl ücret ödedik. Fakat servisle gelirseniz ekstra şezlong ücreti ödemiyorsunuz. Otopark ise ücretsiz.


İşletmenin biraz anlayışsız olduğunu söyleyebilirim. Bir şeyler yeyip içmek karşılığında şezlongları ücretsiz kullanma teklifimiz oldu fakat, kabul etmediler. Bu yüzden biz de dışarıdan getirdiğimiz şeyleri yedik. Oradan bir su dahi almadık. Zaten fiyatlar da bir tık yüksek. Örneğin, karidesli makarna 32 tl, bira 22 tl.


Tabii tuvalet ve duşu kullanmak serbest. Ee o kadar para bayıldık! 🙂

Sabah saatlerinde su dalgasız ve mis gibi. İşletmenin yapmış olduğu harika ahşap iskelede hem yorgunluk atabilir hem de uzun atlayışlar gerçekleştirebilirsiniz 🙂 Deniz birkaç adım attıktan sonra hemen derinleşiyor ve taşlık.



Güzel haber ise, su serin! 🙂 Bu kısım ise, ücretsiz olarak havlularınızla serebileceğiniz kısım.


Saat 3’ü geçtikten sonra deniz asileşmeye başlıyor yavaştan, bunda tekne turlarının da etkisi büyük tabii. Kargıcak Bay’ın özel işletme olmasından dolayı tekneler uğramıyor fakat, yakına geldikleri için denizi dalgalandırmaya yetiyorlar.



Saat 16:00 gibi kaçmak gerekiyor. Rüzgar üşütüyor, deniz bulanıyor ve zaten sıkılıyorsunuz 🙂


Bizim deneyimimiz böyleydi. Eğer aracınızla gitmiyorsanız servis kullanmanızı öneririm, çünkü başka türlü ulaşım çok zor. Kargıcak Köyü’nden yürümeye kalksanız bile dağı tırmanmak 2 saatinize mal olur 🙂


İşletmenin Instagram adresi: https://www.instagram.com/kargicakbay/

Gidecek olanları şimdiden iyi eğlenceler!

40 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page