top of page
  • Yazarın fotoğrafıZeynep Kayrak

e-SIM Meselesi: Airalo Nedir? Nasıl Kullanılır?



Airalo; Youtube ve benzeri mecralarda kullanımına dair bir gram açıklama göremediğimiz fakat Türk operatörlerin ilimizi kemiğimizi kurutmasına asla izin vermeyeceğimiz muhteşem bir e-SIM uygulaması. Yaklaşık 1 senedir her seyahatimde kullandım ve çok memnunum.

Benim Türk hattım Türk Telekom ve normal şartlarda yurt dışı tarifesini kullanmak istesem benden günlük 159 tl alıyor. Airola sayesinde 300 liraya 1 hafta kullanım yapabiliyorum.


Lafı hiç uzatmadan nasıl kurup kullanabileceğinizi adım adım anlatıyorum. Ben kullanmaya başlarken insan gibi açıklama göremediğim için her şeyi tek tek yazacağım. 4 temel adım var, sonrasında ise birkaç minik hamle daha... Benim telefonum iPhone olduğu için maalesef bu bilgiler iPhone'lara yönelik olacak ancak Android telefonlarda da adımlar benzerdir diyue düşünüyorum.


  1. Öncelikle uygulamayı telefonunuza indirip güncel mailiniz ile hesap oluşturduktan sonra kredi kartı bilgilerinizi ekleyin.

  2. Gideceğiniz ülke ismini arama kısmına yazarak, kalacağınız güne ve harcayacağınızı düşündüğünüz pakete yönelik olarak bir tarife seçin. 1 hafta için ortalama 5 GB internetin Avrupa'da rahatça yettiğini söyleyebilirim. Ben 3 günlük seyahatlerimde 3 GB olanlardan alıyorum. (Tüm uygulamaların aktif kullanımı dahil olarak.)

Mesela İsveç'te 3 gece kalacağım için bu paketi satın almıştım. Dönerken hala 250 MB internetim vardı. Yurtdışında internet Türkiye'deki gibi hızlı bitmiyor.

3. Tarifenizi belirledikten sonra SATIN AL butonuna tıklayın ve promosyon kodu kısmına ZEYNEP8014 kodunu yazın, böylece ilk kullanımda size 3 USD indirim kazandıracağım.

4. Satın alma yaptıktan sonra seçtiğiniz ülkenin e-SIM'i Airola hesabınızda kayıtlı duracak. Uygulamada ise orta butonda e-Simlerim kısmında aldığınız paketi görebilirsiniz.


Buradan sonra yapmanız gereken şeyler önemli;

- Türkiye'den ayrılırken telefonunuzda ayarlardan Türk hattınızın "Hücresel Verisini ve Seçenekler kısmından Uluslarası Dolaşımını" kapatın. (Ben uçak kalkmadan hemen önce havalimanında yapıyorum.)

- Ardından seyahat edeceğiniz ülkeye varınca Wifi bulunan bir yerde e-SIM'inizi kurmanız gerekiyor. Genelde tüm havalimanlarında var zaten. (Burası önemli Wifi'ye bağlı olmanız lazım.)


- Wifi'ye bağlanın ve yine Ayarlar > Hücresel kısmından e-SIM ekle butonuna tıklayın.

- QR Kodu Kullanın'a tıklayın ve Ayrıntıları Elle Girin'e tıklayın.

- Airola uygulamasına girin ve e-SIM'lerim kısmında Ayrıntılar kısmına tıklayın.

- e-SIM'inizi kurun yazısına tıklayın ve üst kısımda Mauel yazısına tıklayın.

- Ayrıntıları Elle gireceğiniz için SM - DP + Adresi kısmındaki metni kopyalayın ve iPhone'a yapıştırın.

- Yine aynı yerden Etkinleştirme Kodu'nu kopyalayın ve iPhone'a yapıştırın. Onay Kodu girilmiyor.

- Bir süre sizi ekranda bekletecek ve sonrasında da bu e-SIM'e bir etiket vermenizi isteyecek. Dilediğiniz etiketi verin, karışmaması için ben genelde ülke adı + SIM yazıyorum. (Örn; İsveçSIM)

- Etiketlemeden sonra eSIM kurulmuş olacak ve uluslarası dolaşımınızı açtıktan sonra özgürsünüz, dilediğiniz gibi internet kullanabilirsiniz :)


Unutmadan, bu internet kullanımına yönelik bir uygulama olduğundan TC'den birisi normal olarak sizi aradığında ulaşamaz. WhatsApp, Telegram gibi uygulamalardan arama yapabilirsiniz.


Vatana dönerken de bu eSIM'i telefonunuzdan silip, sınırlara varınca da yine hücreselden TC hattınızı dolaşıma açabilirsiniz.





















Son olarak Stockholm pahalı mı diye soranlara cevabım;

Hayır arkadaşlar Stockholm pahalı değil siz fakirsiniz.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page