top of page
  • Yazarın fotoğrafıZeynep Kayrak

Dizi İncelemesi: Quicksand (Netflix Original)

Quicksand’a başlarken hiç de umudum yoktu. Dizi hakkında TR sınırları içerisinde yazılmış 2 kalem yazı bile olmamasından dolayı biraz uzaktım açıkçası. Sonra telefona indirdim yolculuk sırasında falan bakarım dedim. Aman iyi ki demişim, 2. bölümü izlemek için eve zor geldim. O kadar iyi!

İsveçli ünlü bir yazarın çok satan romanından uyarlama olan diziyi tek kelime ile özetleyecek olursam; kara sevdadan öldüren aşklara bayılırım!😎


Stockholm’ün en zengin semtlerinden biri olan Danderyd’deki bir okulda gerçekleşen silahlı saldırı sonrasında sınıfta sağ kalan Maja cinayetle suçlanarak cezaevine gönderilir. Ve akabinde dava süreci başlar.


Maja okulda 2 arkadaşını tüfekle vurarak ölümüne sebep olmuştur. Maja’nın okuldaki başarısı, sosyal hayatında mutlu bir kişilik olması ve sevgi dolu bir ailesinin olmadı bu cinayeti nasıl işlediği konusunda insanları endişeye sokar. Üstelik öldürdüğü kişiler, sevgilisi ve en yakın kız arkadaşıdır.



Maja’nın sorunlu Sebastian ile birlikte olması ve rüya gibi bir yaz geçirmesi aslında hayatında her şeyi alt üst etmiştir. Bunun farkına varmaya son zamanlarda başlamış olsa da kurtuluş o kadar da kolay değildir.


Maja cezaevine girdikten sonra olayları flashback olarak izleme şansı elde ediyoruz. Toplamda 6 bölümden oluşan dizinin en can alıcı sahnesi de bence son bölümdü.

Günümüz gençlik sorunları akıcı ve gerçekçi bir şekilde ele almışlar. O yüzden ben diziyi çok beğendim.


Gerçek bir ceza avukatı ve Maja’nın kadrajından izlediğimiz cezaevi sahneleri oldukça başarılıydı. Ayrıca oyunculukların da muazzam olduğunu belirtmeliyim. Hiç beklemediğim bir sonla bitişi de benden tam not aldı. Nordik yapımların tarafımca çokça özlendiğinin gerçek bir kanıtı.

8 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page