top of page
  • Yazarın fotoğrafıZeynep Kayrak

2022'de İzlediğim En İyi Şeyler - Part 1

1. Nowhere Special

Başrolünde James Norton’ın yer aldığı drama, cam temizleyici olarak çalışan John’un ölümcül bir hastalığa yakalandığını öğrenmesiyle başlıyor. Ölüme her zamankinden yakınnolduğu son günlerinde oğlu Micheal’ı evlat edindirmek için bir sürü aileyi onunla birlikte ziyaret ediyor. Micheal 4 yaşında oldukça akıllı bir çocuk ve babasıyla olan ilişkisi kusursuza yakın. Micheal annesiz büyüdüğü için, John oğluna elinden gelenin fazlasını veriyor. Öyle ki, bazı sahnelerde içiniz paramparça oluyor. Ve ne yazık… Çok iyi biliyor ki, hiçbir yer Micheal için yuva değil. 😔




Gerçek Bir Hikaye!

Filmi bitirmek için aşırı merhametsiz vicdansız bir insan olmak lazım diyebilirim. Filmin ilk dakikasından itibaren işinize işleyen acı bir örgü var. Ve bence sonunu biliyor olmak daha yıpratıcı.🥺 Bu denli sağlam sinire sahip olan varsa buyursun gelsin diyorum. Filmin fragmanıyla beraber aşağıya benim filmde hönkürerek dakikalarca ağladığım sahnenin videosunu da bırakıyorum.






2. Coda


4 kişilik çekirdek ailesinde sağır olmayan tek kişi Ruby’dir. Ve kendisinin harika bir sesi vardır bu nedenle üniversitede müzik okumak istemektedir. Ruby’nin bu yeteğeni keşfeden lise öğretmeni ise onun geleceği için savaşan tek isimdir diyebiliriz. Ruby için genç olmak yaşıtlarından biraz farklıdır. Çünkü o, balıkçı ailesinin dış dünya ile olan en büyük bağıdır. Ruby denize çıkar, toplantılara katılır, anlaşmalar yapar dolayısıyla aile onu hiç kaybetmek istemez.



Kariyeriniz mi, Aileniz mi?

Çok vurucu birkaç sahne vardı filmde. Mesela bir konser veriyorsunuz, salon alkıştan yıkılıyor ama aileniz bir kelimesini bile duyamıyor. İçinizde kopan fırtınayı düşünün. Hem mutluluk hem derin hüzün… Yakında zamanda 22 Oscar adayı olduğu için belki radarınıza girmiştir. Empati yeteneğimi tırmandıran bu filmin Oscar’ı kazanamayacağını bilsem de aday olması işine aşırı sevindim. 🤩




3. Mini Dizi - Landscapers


Susan ve Christopher Edwards çifti İngiltere’nin küçük bir kentinde sıradan bir yaşam sürmektedir. Bir gün polisler sıra dışı bir operasyonla bu çiftin evinin bahçesinde kazı çalışmaları başlatır ve sonucunda bahçelerinde bir kadın ve bir erkek olmak üzere iki cesedin kalıntıları bulunur. Yürütülen operasyonların ardından kalıntıların Susan Edwards’in anne ve babasına ait olduğu anlaşılır.


Susan ve Christopher’in, yıllar evvel cinayeti gerçekleştirdikleri ve akabinde de cesetleri bahçelerine gömdükleri tespit edilir. Edwards çifti bu cinayetlerden 25 sene hapis cezası çarptırılır.



Gerçek Bir Hikayeden Uyarlama!


Buraya kadar tüm bunlar kan dondurucu şekilde de olsa normal görünebilir fakat, diziyi izlemeye başladığınızda bu çiftte garip bir şeyler daha olduğunu hemen anlayacaksınız. Susan ile Christopher’ın birbirine olan hastalıklı aşkı ve Susan’ın geçmişi aslında böyle korkunç bir cinayeti neden işlediklerine dair güzel ipuçları veriyor. Susan ve Christopher Edwards çiftine hayat veren Olivia Colman ve David Thewlis’in mükemmel performansları kaçmaz.


Buraya kadar sıkılmadan gelen, okuyan herkese teşekkür ederim.

Yine bekleriz.


Xo.

Zeynep


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page