top of page
  • Yazarın fotoğrafıZeynep Kayrak

2021'de İzlediğim En Güzel Diziler - Part 3

Bu seriyi sevdik sanıyorum... Ben de yazmasını sevdim açıkçası. Böyle kısa kısa anlatıyorum, hem çok spoiler vermemiş oluyoruz hem de ilg çekici. 2021'de tahminimden daha çok yabancı dizi izledim. Normalde yılı 2 yada 3 dizi ile kapatırdım ama bu yıl farklı ilerliyor. Sanırım Aralık sonuna bir favorilerim ve Part 4'ü de sıkıştırabilirim.


Ted Lasso (Apple +)


Amerikan futbolu koçu Ted Lasso, İngiltere Premiere Lig ekiplerinden AFC Richmond isimli bir kulübün başına getirilir. Fakat futbol bilgisi yok denecek kadar azdır. Kulübün sahibi Rebecca ise eski eşinden intikam almak için kulübü batırmaya yemin etmişken, Koç Lasso takıma ve Rebecca'ya bambaşka şeyler öğretmeye başlar.



Ted Lasso

Konusu futbol gibi görünse de, temelde aşırı pozitif bir hoşgörü hikayesi olduğunu söyleyebilirim. Yerli yerinde mizahı ve duygusal motifleriyle bir çırğıda bitiriyorsunuz. Zaten bölümleri de yaklaşık 25 dk.


Bu arada dizinin toplamda 7 Emmy ödülünü kucakladığını da belirteyim, bence izlemeyen çok şey kaybeder. En ama en sevdiğim dizilerden biri oldu diyebilirim. :) Ve önerdiğim herkes bana teşekkür ediyor.

Şimdiden size rica ederim :)





Your Honor (Showtime)


İnsan ilişkilerinde güvenilir ve işinde de son derece başarılı olan savcı Micheal Desiato'nun tüm hayatı bir gecede, kötü bir olayla harap olur. Oğlu Adam, ünlü mafya babasının çocuğunu kazara öldürüp o panikle olay yerinden kaçmıştır. Üstüne bir de delilleri de yok etmeye çalışınca olaylar karmaşık bir hal alır.


Eve gelip babasına her şeyi anlatan Adam'ı adalete teslim etmek isteyen Desiato, maktülün ailesini karakolda görünce çocuğuna kıyamaz ve onu bu işten ayıklamak için mesleki etiklerini hiçe sayarak akıl almaz bir plan kurar.



Adam Desiato & Micheal Desiato

Dizi tesadüfler örgüsünden beslense de zeka ile işlenmiş bir kurgusu var. Duyduğuma göre Türkiye hakları da alınmış hatta başrolde Fikret Kuşkan oynayacakmış. Yakışır mı? Evet, ama ne gerek var?

Bir şeyi de tadında bırakamıyoruz.


Açıkçası dizi akıyor ama 2,5 saat Türk yapımı olarak izlenmez.





Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page