top of page
  • Yazarın fotoğrafıZeynep Kayrak

İtalya, Roma- Yeme&İçme Rehberi

Detaylı roma rehberi için lütfen buraya tıklayınız.Biz mutfak konusunda ne kadar zenginsek İtalyanlar da bizim kadar zengin. Zaten dünyaya kattıkları lezzetleri bilmeyen yok heralde. Bizzat kendi deneyimlerimizi paylaşacağım sizlerle. Zaten biz de gitmeden önce birkaç blogdan fikir alarak yola çıkmıştık. Ekstra olarak 2 mekan önereceğim o kadar.


– Roma Beer Company -Campo De Fiori

Rastgele bir akşam yorgunluktan ölürken 2 bira içelim diye girmiştik, sonra bayağı bir içtik 🙂 İçeride 522 çeşit bira var. Şaka değil! 🙂 Biz garsonun önermesiyle İtalyan birası içtik. Hakkaten adını hatırlamıyorum ama menünün en başındaydı. Fiyatı 9 euroydu.





– Pastaficio – İspanyol Merdivenleri

Bu ismi trilyon tane blogda görürsünüz zaten. İspanyol merdivenlerinin yakınında bulunuyor. Yerini navigasyon açarak bulduk açıkçası ama adresi buraya bırakırım. Saat 11.00’de açılıyor. Küçücük bir dükkan. Zaten sokağa girdiğinizde önündeki apansız kuyruktan anlarsınız. Günde sadece 2 çeşit makarna çıkıyor fiyatı 4 euro sadece ve gerçekten güzel makarna yapıyorlar. Öğle yemeği için ucuz ve güzel bir alternatif. (Via della Croce, 8)




– Pompi Tiramisu- İspanyol Merdivenleri / DÜNYANIN EN GÜZEL TİRAMİSU’SU!


Yine aklıma geldi hüzünlendim 🙁 Allah’ım ben bir daha nasıl tiramisu yiyeceğim buralarda? Arkadaşlar buraya gidin. 2 eliniz kanda da olsa mutlaka gidin ve tiramisunun tadına bakın. Zaten yedikten sonra İstanbul’da orada burada yediklerinize lanet edeceksiniz. Biz resmen burda At eti falan yiyormuşuz asdfgh 4 çeşit tiramisu yapılıyor ve en güzeli de çileklisi! Adresi bırakıyorum. Pastaficio ile aynı sokakta zaten rahatça bulabilirsiniz. (Via della Croce, 82)


– Cantina e Cucina – Trastevere Burayı Anıl’ın bir arkadaşından duymuştuk. Ben Roma’ya indiğimden beri sürekli lezzetl bir hamburger yemek istiyorum diye söyleniyordum. Yedim! Tam da burada! 🙂 Arkadaşlarım da beef tabağı yemeyi tercih ettiler. Hamburger yiyeceklere bir uyarıda bulunayım; İçinde bacon yani domuz pastırması var. Ben bunu çıkartmaları istedim ve çıkarttılar. Yani domuz yemiyorsanız dan diye sipariş vermeyin. Garsona müslüman olduğunuzu söylerseniz kibarca çıkartıyorlar içinden. 4 kişi 1 şişe şarap, 3 beef tabağı ve 1 hamburger tabağına 86 euro gibi bir rakam ödedik. Gayet makuldü, çünkü lezzetler nefis! (Via del Governo Vecchio, 87- Köprüden geçip içeri dümdüz yürüyün ve birilerine sorun)


– Antico Caffe Greco – İspanyol Merdivenleri Çok meşhur bir kahve dükkanı. Dekorasyonu gerçekten çok güzel. Tüm garsonlar janti. Simokinle servis yapıyor adamlar! Ben Latte Machiato içtim. Bizim Ceyhun ise sıcak çikolata istedi burda. Aman aman siz olun sakın sıcak çikolata sipariş etmeyin. Çünkü, shot bardağında çeyrek bitter çikolata getiriyorlar 🙂 Siz en iyisi mi cappucino ya machiato için bitsin temiizzz 🙂 Fiyatlar ortalamadan baya yüksek. (Via dei Condotti, 86)


– Barone Rosso – Gartabella Ay buraya gitmek çok zor ama olsun ben yine de çok beğendiğimden yazayım 🙂 Burası bir pub arkadaşlar. İtalya’da gece hayatı 12:00 olmadan başlamadığından ötürü vaktinizi bu tarz mekanlarda öldürebilirsiniz. İç dekorasyonu çok hoş. Zaten gece kulüpleri bölgesinde kalıyor. Kulüpte kopma öncesi, ısınma turlarını burada yapabilirsiniz. Bira 6 euro. Garsonları ÇOK ÇOK ÇOK yakışıklı. 🙂 (Via Giuseppe Libetta, 13- Metro yakınında bir yerde indiriyor)



La Casa Del Caffe Tazza D’oro – Pantheon Burada kasa başında para alan adam dünyanın en kaba insanı olabilir! Ya da biz kötü gününe denk geldik bilemiyorum ama inanılmaz katı davranıyor ve bağrıyor. Doğal olarak hangi kahveyi önerirsiniz diye sorduk, bilmiyoruz çünkü. Adamın bir dövmediği kaldı biz de klasik yine Latte Machiato aldık. Adam kötüydü ama kahvenin hakkını vermem lazım. Bu kadar yumuşak içimli bir kahve daha içmedim. Burası oturmalık bir mekan değil. Shot bardağında 1 dakika da iç-git. Zaten aşırı turistik. Fiyatı 1.20’ydi. Pantheon tapınağının solunda kalıyor. (Via degli Orfani, 84)


– Blue ice Gelato İtalyanca dondurma Gelato demek. Zaten adım yudum başı Gelato var. Valla biz Vatikan Blue İce’dan yedik. Süper miydi? Bilmiyorum daha iyisini Budva’da yemiştim cidden. Galina biraz ticarete dökmüşler dondurma olayını. Yukarıda bahsettiğim La Casa Del’in karşısında VENCHİ diye bir dondurmacı var. Orası en ünlülerindenmiş. Siz orada da bir denersiniz. İtalya’da dondurma değil külah alıyorsununuz bu arada, külahlar 2-8 euro arasında şekline göre değişiyor.


– Pizzarium Bonchi – Kolezyum Kolezyum gezisi sonrasında çok acıkınca ilk bulduğumuz yere oturmuştuk. Adresini de bulamadım internette çünkü Roma’da her pizzacının adı Pizzarium 🙂 hepimiz orta boy birer pizza söyledik. 8 euroydu.


Makarna* İyisini yemedim o yüzden yorumum yok. Yediğim rezaletti :/


GECE KULÜPLERİ :)))))


Jonathan’s Angels: (Via della Fossa, 16) Latin müzikleri çalan bir mekan. İç dekorasyonu çok acayip. Bayağı bir eski bina kanımca.. Ama çok sıkış tıkış.. Ne bileyim, biz İstanbul’da alışmışız ferah ferah dans etmeye. Beni pek sarmadı. Genel olarak Roma gece hayatı sarmadı da neyse.. Gitmek isterseniz aklınızda olsun. Biz metroyla Barberini durağında inerek yürüyerek bulmuştuk.



Circolo Degli İlluminati: (Via Giuseppe Libetta, 1)


Vallahi ben ne desem burası hakkında bilmiyorum. Şu yukarıda görmüş olduğunuz fotoğraf var ya heh işte aşırı doğru. İnanın elinizi kaldıramıyorsunuz kalabalıktan. Burası çok enteresan ya.. Romalılar eğlenmesini bilmiyor bence. Bir müzik çalıyor ve insanlar birbirlerini ordan oraya atıyorlar. Abartmıyorum cidden iterek atıyorlar ve buna eğlence diyorlar. Çok garip..


Roma Hakkında İpuçları:


1. Otobüsler bedava. Eevet kart basmanıza gerek yok. Hatta basana keko musun? gibi bakıyorlar. Basmayın.

2. Hat 40 her yere gider. Hat 40’ın duraklarına iyi bakın.

3. Gece hayatı 12:00’da başlar. 11:45’de bile insan göremezsiniz.

4. İdeal gezi için 3 tam gün yeterlidir.

5. Plan yapmadan sakın yola koyulmayın, bir çok yer eksik kalır.

6. Mümkün olduğunca rahat bir ayakkabıyla gidin.

7. Kış aylarında gidiyorsanız, mutlaka şemsiye veya yağmurluk bulundurun yanınızda.

8. Villa Borghese’yi gezmeden pompi de tiramisu yemeden sakın sakın dönmeyin.

22 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page